Recept Johanna Edlund Lewell
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hembakat tunnbröd. Knapriga goda bröd som kavlas riktigt tunt, här kavlar vi ut dem till ca 25 centimeter i diameter för att de ska få plats på plåten. Bröden gräddas i ugnen på 275-300°.
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Häll mjölken över jästen och rör tills den lösts upp. Blanda i salt och de olika mjölsorterna. Arbeta samman till en lös men smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 2 timmar.
Ta upp degen på en rejält mjölad arbetsbänk och dela den i små runda bullar. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 min. Sätt ugnen på högsta värme och gärna grill.
Kavla ut bullarna till tunna kakor, ca 25 cm i diameter, först med vanlig kavel och sedan med kruskavel (eller nagga dem). Använd mycket mjöl så de inte fastnar på arbetsbänken. Lägg kakorna på varm plåt. Grädda högst upp i ugnen 2–3 min. Passa noga så att bröden inte blir brända. Låt dem kallna på galler.
Recept Johanna Edlund Lewell