Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tunnbringa fylld med fetaost, lagerblad, gröna oliver och citron

Grekiska smaker i en rulle som bör njutas direkt efter tillagning.

Tunnbringa fylld med fetaost, lagerblad, gröna oliver och citron
Tunnbringa fylld med fetaost, lagerblad, gröna oliver och citron
Tunnbringa fylld med fetaost, lagerblad, gröna oliver och citron
Tunnbringa fylld med fetaost, lagerblad, gröna oliver och citron Foto: Eva Hildén Smith

Tunnbringa fylld med fetaost, lagerblad, gröna oliver och citron

  • 1hel utstyckad tunnbringa utan ben (800 g)
  • 2 mskolivolja
  • 2,5 mskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1citron- rivet skal
  • 2 mskcitron- pressad
  • 150 gfetaost
  • 5lagerblad- färska
  • 1 dlgröna oliver utan kärnor

Tillbehör

  • 160 gbabyspenat
  • 1 mskolivolja
  • 2 tskcitron- pressad
  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Lägg bringan på en skärbräda. Gnid in 1 msk olja, 1 1/2 msk flingsalt och peppar i köttet. Strö över citronskal och häll på citronsaft. Bryt fetaosten i grova bitar och strö den över. Lägg på lagerblad och oliver. Rulla ihop bringan så hårt du kan och bind upp med bindgarn till en rulle.

  2. Sätt ugnen på 125 grader. Bryn bringan runt om i 1 msk olja. Krydda med 1/2 msk flingsalt. Lägg den i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 1 1/2 timme, till 65 grader innertemperatur.

  3. Låt köttet vila ca 15 min innan det skärs i skivor.

  4. Blanda spenaten med olja, citronsaft och salt. Servera köttet med spenatsalladen.

Vad tyckte du om receptet?