Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tunna skurna mandelpepparkakor

Knapriga mandelpepparkakor som hela familjen älskar.

Tunna skurna mandelpepparkakor
Tunna skurna mandelpepparkakor
Tunna skurna mandelpepparkakor
Ann-Charlotte Fägerlind

Manelpepparkakor

  • 2 dlmandel- flagad
  • 200 gsmör
  • 2 dlsocker
  • 1 dlsirap- ljus
  • 2 tskingefära
  • 2 tskkanel
  • 2 tsknejlikor
  • 1 tskbikarbonat
  • 6 dlvetemjöl- cirka

Gör så här

  1. Rör smör och socker smidigt i en bunke.

  2. Tillsätt sirap, kryddorna, bikarbonat, mandel och mjöl. Arbeta ihop till en deg.

  3. Arbeta degen på bakbordet tills den är smidig. Forma till två tjocka rullar, som plattas till lite för att få en rektangulär form.

  4. Rulla in rullarna i smörgåspapper eller plastfilm. Låt dem ligga och vila i kylen några timmar.

  5. Skär rullarna i tunna skivor med en vass kniv. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt och grädda på 175 grader i cirka 8 minuter. Låt svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök