Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tunna fläskkotletter med svamp

Lövtunna utskurna fläskkotletter finns numera att köpa och det går i ett huj att steka dem. Till dem serveras en svampsallad med små champinjoner. Det går att ta annan svamp också som t ex shiitake eller skogssvamp.

Tunna fläskkotletter med svamp
Tunna fläskkotletter med svamp
Tunna fläskkotletter med svamp

Ingredienser

  • 150 gchampinjoner- färska och små
  • 1gul lök- liten och finhackad
  • 2 tskrapsolja
  • 1 krmtimjan
  • 1 krmrosmarin
  • 0,5 tsksalt
  • 2tomater
  • 1vitlöksklyfta- liten och pressad
  • 2 tskäppelbalsamvinäger
  • 1 krmsvartpeppar
  • 200 gkotlett- benfri och tunnskuren
  • 1 krmsalt
  • 1 tskolja- till stekning

Tillbehör

  • 300 gpotatis- kokt
  • 140 gråkost- utan dressing
  • 2päron- till efterrätt

Gör så här

  1. Rensa svampen om det behövs. Finhacka löken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svamp och lök tillsammans med timjan, rosmarin och salt ca 5 min på medelgod värme. Låt det svalna något.

  2. Skär tomaterna i tärningar eller klyftor och blanda i en skål med vitlök, vinäger och svartpeppar. Blanda ner den stekta svampblandningen.

  3. Krydda de tunna kotletterna med salt och stek direkt i en stekpanna med olja ca 1 min på varje sida. Servera med svampsallad, kokt potatis och råkostsallad utan dressing. Ca 440 kcal per portion, varav ca 12 g fett.

Vad tyckte du om receptet?