Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lövtunna utskurna fläskkotletter finns numera att köpa och det går i ett huj att steka dem. Till dem serveras en svampsallad med små champinjoner. Det går att ta annan svamp också som t ex shiitake eller skogssvamp.
Rensa svampen om det behövs. Finhacka löken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svamp och lök tillsammans med timjan, rosmarin och salt ca 5 min på medelgod värme. Låt det svalna något.
Skär tomaterna i tärningar eller klyftor och blanda i en skål med vitlök, vinäger och svartpeppar. Blanda ner den stekta svampblandningen.
Krydda de tunna kotletterna med salt och stek direkt i en stekpanna med olja ca 1 min på varje sida. Servera med svampsallad, kokt potatis och råkostsallad utan dressing. Ca 440 kcal per portion, varav ca 12 g fett.