Recept från Leva & Bo.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Oftast serveras dessa på små runda majstortillas men får du inte tag på dem funkar det utmärkt att köpa majs- och vetetortillas av större format och skära varje rundel i fyra trekanter. Srirachamajonnäs kan du köpa i matbutiken, men kan också blandas ihop själv av majonnäs, srirachasås och salt.
Sätt ugnen på 175 grader. Pensla bröden runtom med 1 msk olja. Skär varje bröd i 4 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 2 krm flingsalt. Stek i nedre delen av ugnen tills de är frasiga, 4–5 minuter. Håll koll så de inte bränns! Låt svalna.
Blanda teriyaksåsi och 1 msk olja. Gnid in tonfisken med blandningen och stek den hastigt i het panna, cirka 1 minut per sida. Krydda med 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Ta upp och låt fisken vila i 5 minuter.
Blanda kålmixen med 1 tsk flingsalt och krama ihop ordentligt. Låt stå i 5 minuter. Tillsätt 2 msk pressad lime och 2 msk olja och blanda om. Skala och skär mangon i tärningar.
Servera tortillabröden med kålsalladen och toppa med skivor av tonfisk och mango. Ringla över srirachamajonnäs och garnera med koriander. Servera lime att pressa över.
Recept från Leva & Bo.