Recept från Leva & Bo.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sushiris i all ära, men det tar tid att göra och är inte direkt vad man alltid hinner med. Här är en snabbvariant på risottoriset carnaroli, som liknar sushiriset i konsistensen och blir smakrikt och krämigt tack vare dressingen.
Lägg 2 ½ dl ris, 7 dl vatten och 1 tsk salt i en kastrull. Låt småkoka utan lock i cirka 20 minuter tills vattnet kokat in och riset är mjukt. Rör om då och då. Häll ut det varma riset i en vid skål. Grovhacka spenaten och vänd ner i riset. Låt svalna.
Tonfisk: Tärna tonfisken. Rör ihop soja, teriyakisås och sesamolja och blanda med tonfisken. Ställ i kyl.
Dressing: Rör ihop majonnäs, yoghurt, risvinäger, sriracha och salt.
Skiva gurkan riktigt tunt, gärna på mandolin. Häll av lagen från ingefäran och blanda lag, gurkskivor och 1 krm salt.
Vänd ihop riset med 4 msk av dressingen. Fördela riset i fyra skålar.
Strö furikake över tonfisken. Fördela tonfisk, gurka, ingefärskivor, forellrom och krasse över riset. Ringla över extra dressing och servera extra till.
Recept från Leva & Bo.