Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tsukune med äggula  

Tsukune med äggula är japanska kycklingfärsspett som dippas i äggula. Den japanska kryddblandningen shishimi togarashi finns att köpa färdig i asiatiska butiker.

Tsukune med äggula  Tsukune med äggula  Tsukune med äggula  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 gkycklingfärs
  • 1 knippasalladslök
  • 4shisoblad- eller korianderblad, gröna
  • 2vitlöksklyftor
  • 4 tsksesamolja
  • 4 tsksoja- japansk
  • 4 tskingefära- riven
  • 1 mskkycklingfond- konc

Garnering

  • shishimi togarashi

Tillbehör

  • 4äggulor

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla salladslöken. Finstrimla shison. Skala och riv vitlöken på rivjärn. Blanda alla ingredienser.

  2. Forma färsen runt blötlagda grillspett av trä. Grilla dem runt om tills de är genomgrillade, ca 15 min. Toppa med togarashi och servera med äggulor.

Vad tyckte du om receptet?