Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gojibäret räknas som ett superbär och innehåller bland annat C-vitamin. Perfekt som dekoration på en tårta med lakrits och choklad.
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa valnötterna grovt. Smält smöret.
Vispa upp ägg och stevia till ett fluffigt skum. Rör ner smöret i äggsmeten.
Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.
Smörj en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter, med smör och mandelmjöl.
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Tryffelsmet: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält.
Rör ner lite av smöret i taget i chokladblandningen.
Pudra över lakritspulvret och blanda ner i chokladsmeten.
Låt smeten svalna något. Mixa därefter ihop den med en stavmixer.
Häll upp tryffeln på tårtbotten.
Före servering: Låt tårtan stelna i kylen. Strö över lakritsgranulat och gojibär.
Recept från Mitt kök