Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffeltårta med lakrits och gojibär

Gojibäret räknas som ett superbär och innehåller bland annat C-vitamin. Perfekt som dekoration på en tårta med lakrits och choklad.

Tryffeltårta med lakrits och gojibär
Tryffeltårta med lakrits och gojibär
Tryffeltårta med lakrits och gojibär
Wolfgang Kleinschmidt

Tårtbotten

  • 1,5 dlvalnötter
  • 125 gsmör
  • 2ägg
  • 1 dlDansukker Steviasocker
  • 1 dlmandelmjöl
  • 0,5 dlkokosmjöl
  • 2 tskbakpulver

Tryffelsmet

  • 200 gmörk choklad- minst 70 % kakaohalt
  • 2 dlvispgrädde
  • 30 gsmör- mjukt
  • 2 tsklakritspulver

Att strö över

  • 0,5 tsklakritsgranulat
  • 2 mskgojibär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mixa valnötterna grovt. Smält smöret.

  3. Vispa upp ägg och stevia till ett fluffigt skum. Rör ner smöret i äggsmeten.

  4. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.

  5. Smörj en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter, med smör och mandelmjöl.

  6. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

  7. Tryffelsmet: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält.

  8. Rör ner lite av smöret i taget i chokladblandningen.

  9. Pudra över lakritspulvret och blanda ner i chokladsmeten.

  10. Låt smeten svalna något. Mixa därefter ihop den med en stavmixer.

  11. Häll upp tryffeln på tårtbotten.

  12. Före servering: Låt tårtan stelna i kylen. Strö över lakritsgranulat och gojibär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök