Recept och styling ur "Cheesecakes & kladdkakor" (Semic) av Lena Söderström Foto: Eva Hildén.
Boken finns på bland annat Adlibris. (Extern länk)
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på underbar chokladtårta med mörk och ljus choklad.
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Smält smöret och häll det i en bunke. Tillsätt socker och vispa ihop, använd elvisp. Tillsätt kakaopulver och vispa ihop. Vispa ner ett ägg i taget. Smula över saltet. Häll i mjölet och vispa ihop.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20–25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kallna.
Låt smöret till tryffeln smälta i en liten släpplättpanna. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Ta pannan från värmen och rör i de båda chokladsorterna till en slät tryffelmassa.
Låt tryffeln kallna men inte stelna och bre den över kakan. Låt tårtan stå kallt 1–2 timmar.
Garnera tårtan med jordgubbar och servera med vispad grädde.
Recept och styling ur "Cheesecakes & kladdkakor" (Semic) av Lena Söderström Foto: Eva Hildén.
Boken finns på bland annat Adlibris. (Extern länk)