Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffeltårta med jordgubbar och vispad grädde

Recept på underbar chokladtårta med mörk och ljus choklad.

Tryffeltårta med jordgubbar och vispad grädde
Tryffeltårta med jordgubbar och vispad grädde
Tryffeltårta med jordgubbar och vispad grädde
ryffeltårta med jordgubbar Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 4 dlströsocker
  • 1,5 dlkakaopulver
  • 3ägg
  • 0,51 krmflingsalt
  • 3 dlvetemjöl

Tryffel

  • 1,5 msksmör
  • 1 dlvispgrädde
  • 100 gmörk choklad- hackad
  • 50 gchoklad- ljus, hackad

Till garnering och servering

  • jordgubbar
  • 2 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.

  2. Smält smöret och häll det i en bunke. Tillsätt 
socker och vispa ihop, använd elvisp. Tillsätt kakaopulver och vispa ihop. Vispa ner ett ägg i taget. Smula över saltet. Häll i mjölet och vispa ihop.

  3. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20–25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kallna.

  4. Låt smöret till tryffeln smälta i en liten släpplättpanna. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Ta pannan från värmen och rör i de båda chokladsorterna till en slät tryffelmassa.

  5. Låt tryffeln kallna men inte stelna och bre den över kakan. Låt tårtan stå kallt 1–2 timmar.

  6. Garnera tårtan med jordgubbar och servera med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling ur "Cheesecakes & kladdkakor" (Semic) av Lena Söderström Foto: Eva Hildén.

Boken finns på bland annat Adlibris. (Extern länk)