Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktig konfekttårta som avnjuts i små bitar. Prova även att göra tryffeln utan saffran, då framträder den vita chokladen på ett helt annat sätt.
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull. Ta bort från värmen.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält.
Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda på andra falsen ner-ifrån 15-20 min. Låt kallna.
Saffranstryffel: Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna.
Smält chokladen och doppa nötterna till hälften i choklad. Låt chokladen stelna innan du lägger nötterna på tårtan. Förvara tårtan i kyl eller frys fram till servering.