Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffelstuvad vitkål

Stuvad kål är en underskattad godsak, särskilt i skördetider. Här smaksätter vi den med tryffelolja och serverar med goda smakrika korvar.

Tryffelstuvad vitkål
Tryffelstuvad vitkål
Tryffelstuvad vitkål

Tryffelstuvad vitkål

  • 400 gvitkål- späd
  • 50 gsmör
  • 2,5 dlmjölk
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,51 tsktryffelolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Finstrimla kålen. Smält smöret i en kastrull. Lägg i kålen och fräs ca 2 min. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp på svag värme under omrörning.

  2. Låt kålen sjuda tills den är mjuk och red därefter av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Krydda med tryffelolja, salt och peppar och servera genast till korv och eventuellt nykokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?