Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffelrulle med hjortronlikör

Tryffelrulle med hjortronlikör
Tryffelrulle med hjortronlikör
Tryffelrulle med hjortronlikör
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 200 ggrön marsipan

Fyllning

  • 0,25 dlvispgrädde
  • 150 gmörk choklad
  • 2 tsksmör- rumsvarmt
  • 1 mskhjortronlikör- eller mörk rom

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en glasskål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen är slät. Rör ner smör och likör eller rom tills smeten tjocknar något.

  2. Fyll tryffelsmeten i en spritspåse. Ställ in i kylen, tills den går att spritsa ut.

  3. Kavla ut marsipanen till en rektangel mellan plastfolie, cirka 8 x 25 centimeter. Lägg tryffeln i en sträng på mitten och rulla ihop marsipanen till en rulle. Ställ kallt och skär sedan i ca 2 centimeter tjocka bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök