Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffelpizza bianco

Tryffelpizza bianco är en lyxig pizza med mycket smak. Egen pizza är många gånger godare, och nästan lika enkelt som hämtpizza. Köp gärna en pizzabotten bakad med surdeg för extra god smak.

Tryffelpizza biancoTryffelpizza biancoTryffelpizza bianco
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1pizzabotten- färdig (180 g) alternativt ett libabröd
  • 0,5 burksvampcrème med tryffel- (à 130 g), Zeta
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlost- riven
  • 100 gskogschampinjoner
  • 6kronärtskockshjärtan- marinerade
  • 125 gmozzarella
  • 6salviablad
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlärtskott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg pizzabottnen på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Rör samman svampcrème med crème fraiche. Bred ut krämen på pizzabottnen och strö över den rivna osten.

  3. Ansa och hyvla eller skiva champinjonerna tunt. Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Lägg svamp och kronärtskockor på pizzan. Riv eller skiva mozzarellaosten och fördela den på pizzan.

  4. Lägg på salviabladen och ringla över olja. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 8 min. Mal över peppar och garnera med ärtskott.

Vad tyckte du om receptet?