Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffelpasta med lövbiff
 - recept

Färsk pasta är perfekt när man vill ha något enkelt men ändå lite lyxigt.

Tryffelpasta med lövbiff
 - recept
Tryffelpasta med lövbiff
 - recept
Tryffelpasta med lövbiff
 - recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 glövbiff
  • 0,5purjolök
  • smör
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dlvatten
  • 1 mskkalvfond
  • 2 tskolja- med tryffelsmak
  • 80 gbabyspenat
  • 500 gtortellini- färsk, fylld med karljohanssvamp
  • 2 dlparmesan- grovriven

Gör så här

  1. Strimla köttet tunt. Skölj och strimla purjolöken. Bryn köttet i smör. Lägg i löken och låt fräsa med. Krydda med salt och peppar.

  2. Tillsätt crème fraiche, vatten och fond. Koka ihop ett par minuter under lock. Blanda i tryffelolja och spenat. Koka ihop någon minut tills spenaten sjunker ihop.

  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet.

  4. Vänd ner pasta och ost i såsen. Servera med extra parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök