Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med halstrade räkor

Recept på lättlagad och krämig pasta toppad med räkor. Lyxigt gott med pasta, färsk tryffel och skaldjur! Råa kungsäkor finns i frysdisken i välsorterade livsmedelsbutiker. 

Pasta med halstrade räkorPasta med halstrade räkorPasta med halstrade räkor
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 glinguine
  • 500 gkungsräkor- råa, ekologiska  (MSC-märkta)
  • 2 msksmör
  • 2 kvistartimjan
  • 1 tsksalt

Sås

  • 1schalottenlök
  • 1 msksmör
  • 1 kvisttimjan
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 1 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2 tsktryffelolja
  • 2 krmcayennepeppar

Garnering

  • hösttryffel- färsk
  • örter- t ex shisokrasse, dill

Gör så här

  1. Sås: Skala och finhacka löken. Stek den i smör tillsammans med timjanen på låg värme ca 5 min. Tillsätt grädde, vin, vatten och buljongtärning. Koka ihop tills ca 3 dl återstår. Sila såsen. Smaka av med tryffelolja och krydda med peppar.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  3. Tina och skala räkorna. Stek dem snabbt i smör tillsammans med timjan i het stekpanna ca 1 minut. Krydda med salt.

  4. Blanda såsen med pastan. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med räkor. Hyvla över tryffel och garnera med örter.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

8 enkla pastarätter - perfekt middagsmat