Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffelomelett

Vill man kan man prova att lägga äggen och tryffeln i en glasburk och sätta på ett tätslutande lock. Ställ in burken i kylen över natten så tränger tryffelns starka arom igenom skalet och smaksätter de råa äggen.

Tryffelomelett
Tryffelomelett
Tryffelomelett
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2 mskvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen
  • smör- till stekning

Topping

  • tryffel- några
  • flingsalt
  • 1 mskolivolja
  • salvia

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Knäck äggen i en skål och vispa i grädde, salt och peppar.

  3. Smält smör i en stekpanna och häll i äggsmeten.

  4. Sätt in stekpannan med omeletten mitt i ugnen i 4–5 minuter.

  5. Ta ut stekpannan ur ugnen, skiva tryffeln tunt och lägg på omeletten.

  6. Strö över flingsalt och ringla över oljan. Garnera med salvia.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök