Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffelmarinerade svartrötter med parmaskinka

Tryffeloljan ger en spännande smakbrytning till svartrötterna. Låt dem gärna ligga över natten i oljan så att de drar åt sig smaken ordentligt.

Tryffelmarinerade svartrötter med parmaskinkaTryffelmarinerade svartrötter med parmaskinkaTryffelmarinerade svartrötter med parmaskinka

Ingredienser

  • 4svartrötter
  • 1 tskcitronsaft
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tsktryffelolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 krmsalt
  • 8parmaskinka- skivor

Servering

    Gör så här

    1. Skala och skär svartrötterna i ca 5 cm långa bitar. Koka dem i lättsaltat vatten med citronsaft i 15-20 min. Häll bort vattnet och låt dem rinna av.

    2. Blanda tryffelolja, vinäger och salt. Häll det över svartrötterna och låt dem gärna ligga svalt över natten. Dela skinkskivorna på längden och rulla dem runt varje. Servera med ärtskott och grissini.

    Vad tyckte du om receptet?