Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffelmarinerad sparris med rostade kikärter

Recept på tryffelmarinerad sparris med rostade kikärter. En matig grön rätt! Det går bra att byta ut parmesanosten mot någon annan lagrad ost.

Tryffelmarinerad sparris med rostade kikärterTryffelmarinerad sparris med rostade kikärterTryffelmarinerad sparris med rostade kikärter
Marinerad sparris med rostade kikärter Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 gvit sparris
  • 250 ggrön sparris
  • 2schalottenlökar
  • 2 msksmör
  • 400 gkikärter- kokta
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar- + 1 krm
  • 1 tsktryffelolja
  • 40 gparmesanost- riven
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 1 tskflingsalt

Garnering

  • atsinakrasse- eller daikonkrasse

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten. Ansa och skala den vita sparrisen och eventuellt den gröna (om den är späd behövs det inte). Skär sparrisen på mitten.

  2. Lägg den vita sparrisen i det kokande vattnet och låt koka i ca 2 min. Lägg i den gröna sparrisen och låt koka upp. Häll av vattnet och låt sparrisen rinna av ordentligt. Lägg den i kallt vatten, gärna med is.

  3. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den smör tills den mjuknat. Ställ åt sidan.

  4. Lägg kikärterna i en torr stekpanna. Ringla över olja och rosta kikärterna lätt i pannan. Krydda med salt och 1 krm peppar. Lägg sparris och lök i pannan och vänd runt. Ta pannan från värmen och ringla på tryffelolja.

  5. Lägg sparris och kikärter på ett fat. Strö över parmesanost, citronskal, flingsalt och 1 krm peppar. Toppa med krasse och servera.

Vad tyckte du om receptet?