Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laga en krämig, vegetarisk lasagne fylld med fräst svamp, lök, sötpotatis och béchamelsås. Lyft smaken på den här läckra rätten med en god tryffelolja.
Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.
Vispa i mjölet, tillsätt hälften av mjölken, vispa kraftigt under tiden.
Koka upp och tillsätt resten av mjölken och grädden, smaka av med salt och vitpeppar
Lasagne: Sätt ugnen på 175 grader. Skiva svampen och hacka löken. Fräs svampen och löken i smör i stekpanna. Salta, peppra och smaksätt med tryffelolja. Flytta över svamp och lök till en skål.
Skala och skiva sötpotatisen i 2–3 millimeter tunna skivor. Stek sötpotatisskivorna i smör på båda sidor tills de är mjuka. Salta och peppra.
Lägg ett lager sötpotatis i en ugnsfast form. Strö över parmesanost och täck med béchamelsås, lägg en lasagneplatta över.
Lägg svamp och lök på nästa lager och häll på béchamelsås. Fortsätt att varva ingredienserna.
Lägg på en lasagneplatta överst, täck med béchamelsås och strö över gratängosten. Sätt in formen mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
Picklad rödlök: Skala och strimla rödlöken.
Häll ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp, lägg i löken och koka upp igen. Låt löken svalna i lagen.
Servering: Dela svampen, skala och strimla löken. Fräs svampen och löken på medelvärme i smör i en stekpanna, salta och peppra. Servera salladen, groddarna, svampen och den picklade löken till lasagnen. Strö över svarta sesamfrön.
Recept från Mitt kök