Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna vegetariska lasagne med tryffel och picklade betor går utmärkt att frysa. Tryffelolja kan variera i smak, så prova dig fram.
Skiva svampen. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Stek svamp och lök i 1 msk smör i en stekpanna ca 5 min, tills all vätska försvunnit. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala och skär sellerin i ca 1/2 cm tjocka skivor. Stek dem i 1 msk smör och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och låt det fräsa ca 30 sekunder. Späd med mjölken. Låt koka under vispning ca 5 min. Smaksätt med tryffelolja och krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225°. Varva sås, lasagneplattor, svamp och selleri i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Avsluta med sås. Riv mozarellan och lägg den överst. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
Picklade betor: Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna med en mandolin. Koka upp ättika, socker, vatten och lagerblad i en kastrull. Lägg i betorna och låt dem svalna i lagen.
Servera lasagnen med picklade betor och sallad.