Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffelkräm med flingsalt

Den här krämen smakar godast ljummen. Servera gärna krämen i äggskal, men tänk på att de ska vara vältvättade.

Tryffelkräm med flingsalt
Tryffelkräm med flingsalt
Tryffelkräm med flingsalt
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad
  • 75 gchoklad- ljus
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 msksmör
  • 1 tskvaniljpulver

Till garnering

  • flingsalt

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Lägg den i en bunke och smält över vattenbad (se anvisning på förpackningen).

  2. Mät upp grädde, smör och vanilj i en liten släpplättpanna och koka upp under omrörning.

  3. Ta pannan från värmen och rör öm tills smöret har smält.

  4. Häll smör- och gräddblandningen i chokladen och rör ihop till en slät kräm.

  5. Fördela tryffelkrämen i portionsformar eller i äggskal

  6. Garnera med flingsalt precis inför serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök