Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mörk och vit tryffel i lager på lager toppat med rosépeppar är både elegant och gott.
Mörk tryffel: Klä en form cirka 15 x 20 centimeter, med plastfolie. Det går lika bra att vika en form av aluminiumfolie och klä med plastfolie.
Hacka chokladen och lägg i en rostfri bunke.
Koka upp grädde och honung. Slå det över den hackade chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smör och ägglikör och rör tryffeln slät. Häll den i formen och stryk över ytan så att den blir slät. Ställ formen i kylen och låt den stelna i några timmar.
Vit tryffel: Hacka chokladen och lägg den i en rostfri bunke. Koka upp grädden och honungen. Häll blandningen över chokladen och rör tills den har smält. Rör ner ägglikören. Häll den vita tryffeln ovanpå den mörka tryffeln och ställ tillbaka den i kylen. Tryffeln ska stelna under 5-8 timmar.
När tryffeln skärs upp, torka av kniven mellan varje bit så att vitan inte färgas av den mörka chokladen och vice versa. Skölj kniven med hett vatten om det är svårt att skära igenom chokladen.
Mortla rosépeppar, strö över bitarna.
Recept från Mitt kök