Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffelgodis med rosépeppar

Mörk och vit tryffel i lager på lager toppat med rosépeppar är både elegant och gott.

Tryffelgodis med rosépeppar
Tryffelgodis med rosépeppar
Tryffelgodis med rosépeppar
MARTIN SKREDSVIK

Mörk tryffel:

  • 200 gchoklad- mörk av bättre sort, 70%
  • 1,25 dlgrädde
  • 1,5 tskhonung
  • 30 gsmör- osaltat
  • 2 mskägglikör- går att bytas ut mot en annan likör eller spritsort

Vit tryffel:

  • 200 gvit choklad
  • 0,75 dlgrädde
  • 1,5 tskhonung
  • 0,75 mskägglikör
  • 0,5 tskrosépeppar- cirka fint stött till dekoration

Gör så här

  1. Mörk tryffel: Klä en form cirka 15 x 20 centi­meter, med plastfolie. Det går lika bra att vika en form av aluminiumfolie och klä med plastfolie.

  2. Hacka chokladen och lägg i en rostfri bunke.

  3. Koka upp grädde och honung. Slå det över den hackade chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smör och ägglikör och rör tryffeln slät. Häll den i formen och stryk över ytan så att den blir slät. Ställ formen i kylen och låt den stelna i några timmar.

  4. Vit tryffel: Hacka chokladen och lägg den i en rostfri bunke. Koka upp grädden och honungen. Häll blandningen över chokladen och rör tills den har smält. Rör ner ägglikören. Häll den vita tryffeln ovanpå den mörka tryffeln och ställ tillbaka den i kylen. Tryffeln ska stelna under 5-8 timmar.

  5. När tryffeln skärs upp, torka av kniven mellan varje bit så att vitan inte färgas av den mörka chokladen och vice versa. Skölj kniven med hett vatten om det är svårt att skära igenom chokladen.

  6. Mortla rosépeppar, strö över bitarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök