Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffelbitar med dadlar

Dadelströssel finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan variera tryffeln genom att byta ut dadlarna mot till exempel hackade, rostade hasselnötter. Använd en plastburk, cirka 15 × 20 centimeter för att göra tryfflarna.

Tryffelbitar med dadlarTryffelbitar med dadlarTryffelbitar med dadlar
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gchoklad- mörk eller ljus
  • 1 msksmör
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 dldadelströssel

Till garnering

  • 25 gchokladspån- eller hackad choklad
  • kakaopulver

Gör så här

  1. Hacka chokladen grovt.

  2. Smält smöret i en liten släpplättpanna med hög kant, cirka 22 centimeter i diameter. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Tillsätt chokladen. Ta pannan från värmen och låt chokladen smälta under omrörning till en slät tryffelsmet. Vänd ner dadelströssel. Häll smeten i plastburken. Låt svalna. Täck med plastfilm och ställ i kylskåpet att stelna, 2-4 timmar, eller tills massan stelnat och går att skära i bitar.

  3. Stjälp upp tryffeln på en skärbräda­ och skär i cirka 2 centimeter stora tärningar. Garnera med chokladflisor och pudra över kakao.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök