Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dadelströssel finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan variera tryffeln genom att byta ut dadlarna mot till exempel hackade, rostade hasselnötter. Använd en plastburk, cirka 15 × 20 centimeter för att göra tryfflarna.
Hacka chokladen grovt.
Smält smöret i en liten släpplättpanna med hög kant, cirka 22 centimeter i diameter. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Tillsätt chokladen. Ta pannan från värmen och låt chokladen smälta under omrörning till en slät tryffelsmet. Vänd ner dadelströssel. Häll smeten i plastburken. Låt svalna. Täck med plastfilm och ställ i kylskåpet att stelna, 2-4 timmar, eller tills massan stelnat och går att skära i bitar.
Stjälp upp tryffeln på en skärbräda och skär i cirka 2 centimeter stora tärningar. Garnera med chokladflisor och pudra över kakao.
Recept från Mitt kök