Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I grunden är detta en klassisk bearnaisesås, riv i tryffel så får du en extra lyxig och god sås.
Finhacka löken. Koka upp löken i vinäger och vatten i en kastrull. Låt koka samman, reducera, tills hälften av vätskan återstår.
Sila bort löken och mät så att vätskan är cirka 1⁄2 deciliter. Späd med vatten om det behövs för att få rätt mängd. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt dragon.
Smält smöret och håll det varmt över ett vattenbad.
Sätt kastrullen med vinägern över ett annat vattenbad och vispa med elvisp ner äggulorna i vinägern. Det är viktigt att såsen inte kokar, då skär den sig.
Vispa ner smöret i såsen under ständig och kraftig vispning. Tillsätt lite i taget så att såsen inte skär sig.
Vispa ner citronsaft och smaka av såsen med salt och vitpeppar. Riv eller hacka tryffeln och blanda ner i såsen.
Håll såsen varm över vattenbad fram till servering. Strö över hackad persilja och dragon.
Recept från Mitt kök