Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffel­bearnaise - recept

I grunden är detta en klassisk bearnaisesås, riv i tryffel så får du en extra lyxig och god sås.

Tryffel­bearnaise - recept
Tryffel­bearnaise - recept
Tryffel­bearnaise - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2schalottenlökar
  • 4 mskrödvinsvinäger
  • 3 mskvatten
  • 2 mskdragon- hackad färsk
  • 250 gsmör
  • 4äggulor
  • 1 mskcitronsaft
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 litensvart tryffel

Till garnering

  • 1 mskpersilja och dragon- hackad färsk

Gör så här

  1. Finhacka löken. Koka upp löken i vinäger och vatten i en kastrull. Låt koka samman, reducera, tills hälften av vätskan återstår.

  2. Sila bort löken och mät så att vätskan är cirka 1⁄2 deciliter. Späd med vatten om det behövs för att få rätt mängd. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt dragon.

  3. Smält smöret och håll det varmt över ett vattenbad.

  4. Sätt kastrullen med vinägern över ett annat vattenbad och vispa med elvisp ner äggulorna i vinägern. Det är viktigt att såsen inte kokar, då skär den sig.

  5. Vispa ner smöret i såsen under ständig och kraftig vispning. Tillsätt lite i taget så att såsen inte skär sig.

  6. Vispa ner citronsaft och smaka av såsen med salt och vitpeppar. Riv eller hacka tryffeln och blanda ner i såsen.

  7. Håll såsen varm över vattenbad fram till servering. Strö över hackad persilja och dragon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök