Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glassen är gjord av Jämtspiras getmesost. Osten har en mild karamelliserad ton i smaken.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och -frön i en kastrull. Vispa ägggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och rör om. Sjud blandningen under kraftig vispning tills krämen börjar tjockna, 85 grader.
Ta kastrullen från värmen. Tillsätt mesosten. Rör tills osten smält. Häll smeten i en bunke. Låt kallna.
Hyvla och finhacka tryffeln och blanda med tryffeloljan. Rör ner blandningen i glassmeten. Låt smeten stå i kylen 12 timmar.
Ta upp vaniljstången. Frys smeten i glassmaskin. Ställ glassen i frysen 1–2 timmar före servering. Servera en liten kula glass med tallskottssirap. TIPS! Tallskottssirapen finns att köpa i välsorterade delikatessbutiker.