Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffel- och mesostglass med tallskottsirap

Glassen är gjord av Jämtspiras getmesost. Osten har en mild karamelliserad ton i smaken.

Tryffel- och mesostglass med tallskottsirap
Tryffel- och mesostglass med tallskottsirap
Tryffel- och mesostglass med tallskottsirap

Glass

  • 1vaniljstång- gärna bourbon
  • 4 dlmjölk
  • 3 dlvispgrädde
  • 6äggulor
  • 2 dlströsocker
  • 75 gJämtsiraps getmesost
  • 1 litensvart tryffel- (9 g)
  • 1 krmtryffelolja

Tillbehör

  • 0,5 dlMugolio italiensk tallskottssirap- eller lönnsirap

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och -frön i en kastrull. Vispa ägggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och rör om. Sjud blandningen under kraftig vispning tills krämen börjar tjockna, 85 grader.

  2. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt mesosten. Rör tills osten smält. Häll smeten i en bunke. Låt kallna.

  3. Hyvla och finhacka tryffeln och blanda med tryffeloljan. Rör ner blandningen i glassmeten. Låt smeten stå i kylen 12 timmar.

  4. Ta upp vaniljstången. Frys smeten i glassmaskin. Ställ glassen i frysen 1–2 timmar före servering. Servera en liten kula glass med tallskottssirap. TIPS! Tallskottssirapen finns att köpa i välsorterade delikatessbutiker.

Vad tyckte du om receptet?