Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryffel med polkagris

Superenkla tryfflar. Det går också att hälla tryffelsmeten i ischokladformar.

Tryffel med polkagris
Tryffel med polkagris
Tryffel med polkagris
Annika Broman

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad
  • 2 dlvispgrädde
  • 67polkagrisar

Gör så här

  1. Dela chokladen i bitar och lägg den och vispgrädden i en kastrull. Värm på medelvärme samtidigt som du rör tills chokladen smält.

  2. Bred ut tryffelsmeten i en bakpappersklädd fyrkantig form, cirka 20 x 15 centimeter. Låt svalna.

  3. Stöt polkagrisarna i en mortel och strö dem ovanpå. Tryck till lite så krosset fastnar i chokladen. Ställ formen kallt i några timmar. Skär kakan i rutor. Förvara tryffeln kallt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök