Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tryffel med calvados är en smakrik godbit till kaffet. Tänk på att inte göra tryfflarna för stora.
Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
Koka upp grädden, häll ca 1 msk över chokladen. Blanda med slickepott. Tillsätt resterande grädde, lite i taget, och rör till en slät smet.
Tärna smöret och vänd ner. Blanda till sist i calvadosen.
Lägg plastfolie på tryffeln. Låt stå i rumstemperatur till dagen efter eller ställ i kylen tills tryffeln har stelnat, ca 5 timmar.
Ta upp tryffelsmet med en sked och rulla små kulor. Rulla tryffelkulorna i siktad kakao.