Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tröstetårta

Nötbottnar med en härlig kolakräm emellan - en kaka helt utan gluten. Tänk på att låta krämen svalna ordentligt innan kakan läggs

ihop.

Tröstetårta
Tröstetårta
Tröstetårta

Bottnar

  • 5äggvitor
  • 1,25 dlströsocker
  • 75 ghasselnötter- malda
  • 3 mskkakao

Fyllning

  • 5äggulor
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,25 dlvispgrädde
  • 100 gchoklad- mörk, i bitar
  • 150 gsmör- i kuber

Garnering

  • 0,5 dlmandel- flagad
  • 0,5 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa vitorna hårt. Rör försiktigt ner socker, nötter och sikta ner kakao. Rita upp två cirklar, 23 cm i diameter, på bakplåtspapper och smörj lätt med lite smör.

  2. Bred ut smeten i ringarna. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Lossa bottnarna medan de ännu är lite varma.

  3. Fyllning: Blanda gulor, socker och grädde i en kastrull. Låt sjuda upp under vispning tills krämen tjocknar. Ta av från plattan och rör i choklad och smör. Rör tills allt är smält och blandat sig väl. Låt krämen kallna i kyl ca 2-3 timmar.

  4. Bred krämen mellan och ovanpå de avsvalnade tårtbottnarna. Rosta mandeln i en torr stekpanna och salta. Strö mandeln över tårtan.

Vad tyckte du om receptet?