Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trippel-chokladcookies

Det här receptet är som en riktigt lyxig chocolate chip cookie. Kakaobönorna bidrar med lite krisp och en bitterhet som kompletterar det söta.

Trippel-chokladcookies
Trippel-chokladcookies
Trippel-chokladcookies
Recept på lyxiga trippel-chokladcookies. En riktig chokladbomb! Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlfarinsocker
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 6 dlhavregryn
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbikarbonat
  • 1 tsksalt
  • 1ägg
  • 300 gchokladknappar- av vit, ljus och mörk choklad
  • 0,5 dlkakaobönor- krossade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft. Blanda smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en köksassistent med vinge. Tillsätt havregryn, mjöl, bikarbonat, salt och ägg och blanda snabbt ihop till en deg. Tillsätt choklad­knappar men spara 1 1/2 dl till att toppa med.

  2. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem en aning och toppa med resterande chokladknappar och krossade kakaobönor.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–14 min. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Recept för dig som inte får nog av choklad 

En deg – 9 olika cookies