Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här receptet är som en riktigt lyxig chocolate chip cookie. Kakaobönorna bidrar med lite krisp och en bitterhet som kompletterar det söta.
Sätt ugnen på 175° varmluft. Blanda smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en köksassistent med vinge. Tillsätt havregryn, mjöl, bikarbonat, salt och ägg och blanda snabbt ihop till en deg. Tillsätt chokladknappar men spara 1 1/2 dl till att toppa med.
Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem en aning och toppa med resterande chokladknappar och krossade kakaobönor.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–14 min. Låt kallna på galler.
Läs också: