Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En sann chokladdröm med ljuvlig kolafyllning. Servera med lättvispad grädde. Om man vill kan man strö över lite flingsalt och chiliflakes.
Chokladbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en springform 24 centimeter i diameter och smörj kanten med smör.
Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret och låt det svalna under tiden du blandar alla torra ingredienser.
Tillsätt smöret och de torra ingredienserna i äggsmeten och vispa ihop till en slät smet. Häll upp smeten i formen och grädda i 12-13 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Kola: Lägg alla ingredienser i en kastrull, värm på och rör om tills smöret smält. Låt koka till 116 grader eller gör ett mjukt kulprov (droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk kula). Rör om då och då i botten så att det inte bränns, men rör inte hela tiden.
Häll kolan över chokladbotten och låt den kallna.
Mjölkchokladganache: Hacka all choklad och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och häll den varma grädden över chokladen och rör tills allt smält. Låt ganachen svalna något i rumstemperatur och häll sedan ganchen över kolan. Strö över jordnötterna.
Sätt in kakan i kylen tills ganachen stelnat.
Servering: Servera kakan med lättvispad grädde. Strö över lite flingsalt och chiliflakes om du vill.
Recept från Mitt kök