Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trillingnöt med vit choklad

Om du saknar trillingnöten i chokladasken kan du enkelt göra eget godis. Godiset är populärt hos många, här med ett överdrag av vit choklad.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Trillingnöt med vit choklad
Trillingnöt med vit choklad
Trillingnöt med vit choklad
Foto: Fotograf Lisa Björner // BMB

Ingredienser

  • 100 ghasselnötskärnor
  • 200 gvit choklad
  • 50 gmörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg nötterna på en plåt. Rosta dem mitt i ugnen tills de fått färg. Lägg de varma nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet.

  2. Hacka den vita chokladen. Smält den i en skål över sjudande vattenbad. Rör ner hasselnöt­terna. Ta upp nötterna och lägg dem tre och tre på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem stelna.

  3. Hacka den mörka chokladen. Smält den i mikron eller över vattenbad. Ringla chokladen över trillingnötterna.

Vad tyckte du om receptet?