Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trillingnöt med vit choklad

Om du saknar trillingnöten i chokladasken kan du enkelt göra eget godis. Godiset är populärt hos många, här med ett överdrag av vit choklad.

Trillingnöt med vit chokladTrillingnöt med vit chokladTrillingnöt med vit choklad
Foto: Fotograf Lisa Björner // BMB

Ingredienser

  • 100 ghasselnötskärnor
  • 200 gvit choklad
  • 50 gmörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg nötterna på en plåt. Rosta dem mitt i ugnen tills de fått färg. Lägg de varma nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet.

  2. Hacka den vita chokladen. Smält den i en skål över sjudande vattenbad. Rör ner hasselnöt­terna. Ta upp nötterna och lägg dem tre och tre på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem stelna.

  3. Hacka den mörka chokladen. Smält den i mikron eller över vattenbad. Ringla chokladen över trillingnötterna.

Vad tyckte du om receptet?