Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trifle med ricottaost och färska bär

Trifle med ricotta och bär. Färdig sockerkaka är en genväg, men att baka sin egen blir förstås godare.

Trifle med ricottaost och färska bärTrifle med ricottaost och färska bärTrifle med ricottaost och färska bär
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 0,5sockerkaka- med vaniljsmak (à 300 g)
  • 0,5chokladsockerkaka- (à 300 g)
  • 2 dlpunsch
  • 2 dlvatten
  • 1 dlflorsocker- + 1 dl florsocker
  • 400 gricottaost

Fläderbär

  • 300 gbär- blandade,t ex jordgubbar, hallon och blåbär
  • 1 dlfläderblomssaft- konc
  • 2 dlvatten

Tillbehör

  • 200 gnötter- rostade, blandade t ex cashew, valnötter

Gör så här

  1. Koka upp punsch, vatten och 1 dl florsocker. Låt kallna. Riv sockerkakan i större bitar och lägg dem i en vid form. Skeda punschmarinaden över sockerkaksbitarna och låt stå ca 20 min.

  2. Lägg bären i en vid form och häll över flädersaft och vatten. Låt stå ca 15 min.

  3. Blanda samman ricotta och 1 dl florsocker.  Lägg sockerkaksbitarna i bottnen på serveringsglas. Lägg på lite bär, därefter ricotta och slutligen nötter. Fortsätt med ytterligare sockerkaka, bär, ricotta och nötter tills glasen är fyllda.

Vad tyckte du om receptet?