Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trifle med grekisk yoghurt och timjanhonung

Timjan, honung och citron tar verkligen smaklökarna till Grekland. Mängden timjan beror lite på sort, kraftig backtimjan från trädgårdslandet har betydligt kraftigare smak än de krukor med tunna kvistar som säljs i livsmedelsbutiken.

Trifle med grekisk yoghurt och timjanhonung
Trifle med grekisk yoghurt och timjanhonung
Trifle med grekisk yoghurt och timjanhonung
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 dlhonung- av god kvalitet
  • kvistartimjan
  • 6 dlgrekisk yoghurt
  • 2 tskcitronskal- rivet
  • 3 dlgranola
  • 5 dlfrukt- t ex nektarin, persika, plommon eller melon

Gör så här

  1. Värm honung och timjan sakta i en kastrull, utan att koka. Låt kallna, och låt allra helst honungen dra ett par timmar. Plocka sedan upp timjankvistarna, men repa ner bladen i honungen.

  2. Blanda yoghurt och citronskal.

  3. Varva i glas: yoghurt, granola, honung och tärnad frukt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Leva & Bo.