Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trifle med citrustouch

Enkel dessert med smak av hallon, honung och citrusfrukter.

Trifle med citrustouch
Trifle med citrustouch
Trifle med citrustouch
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 1sockerkaka- normalstor
  • 4 msklimoncello (citronlikör)- (citronlikör) eller stark citronsaft
  • 200 ghallon
  • 200 gblåbär
  • 1 dlsocker
  • 1citron- rivet skal
  • 2 dlbär- färska
  • 4 dltjock yoghurt
  • 1 msksocker
  • 1 msklimejuice

Topping

  • 1lime- i tunna skivor
  • 4 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Skär sockerkakan i bitar stora som små tändstickaskar (eller hälften av det om du ska servera desserten i portionsglas). Häll över citronlikören.

  2. Koka bär, socker och citronskal i några minuter till en tjock sås. Häll bärsåsen i en stor glasskål eller i portionsglas.

  3. Lägg på sockerkaksbitarna. Strö över de färska bären.

  4. Blanda yoghurt, socker och limejuice. Skeda upp ovanpå bären.

  5. Garnera med limeskivor och ringla över honung.

  6. Tips!

  7. Du kan göra den här desserten med vispgrädde

  8. i stället för yoghurt eller ta hälften av varje.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök