Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Trifle med chokladbrownie och björnbärsgrädde är från början en brittisk dessert. Brownien får god kolaton av kondenserad mjölk, matchas perfekt med sötsyrliga björnbär.
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa smör och farinsocker fluffigt. Tillsätt ägget. Hacka chokladen.
Värm den kondenserade mjölken i en kastrull. Blanda i chokladen och rör till en jämn smet. Rör ner mjölblandningen i smörsmeten. Blanda ner chokladsmeten.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt kakan kallna.
Vispa grädden och tillsätt florsockret.
Dela chokladkakan i små bitar och varva kakan med grädde och björnbär i höga glas.