Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trifle med amaretto-marinerad sockerkaka, färska bär och vispgrädde

Recept på trifle med amaretto-marinerad sockerkaka, färska bär och vispgrädde. Servera den lättfixade desserten i portionsglas. Halva kakan ­behövs till desserten, resten ­serveras till kaffet.

Trifle med amaretto-marinerad sockerkaka, färska bär och vispgräddeTrifle med amaretto-marinerad sockerkaka, färska bär och vispgräddeTrifle med amaretto-marinerad sockerkaka, färska bär och vispgrädde
Recept på trifle med amaretto-marinerad sockerkaka, färska bär och vispgrädde. Foto: Emmy Lundström

Ingredienser

  • 5 dlvispgrädde
  • 1 ljordgubbar
  • 200 ghallon
  • 200 gblåbär
  • 2 dlAmaretto (mandellikör)- (mandellikör)

Kaka

  • 3ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 1,5 dlmjölk
  • 50 gsmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Koka upp mjölk och smör och blanda ner i smeten.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 min. Låt kallna.

  3. Vispa grädden. Snoppa och ansa bären. Halvera jordgubbarna.

  4. Bryt mindre bitar av sockerkakan och doppa snabbt i amaretton. Varva kaka med grädde och bär i portionsglas.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Alexandra Vikström och Emmy Lundström