Recept: Alexandra Vikström och Emmy Lundström
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på trifle med amaretto-marinerad sockerkaka, färska bär och vispgrädde. Servera den lättfixade desserten i portionsglas. Halva kakan behövs till desserten, resten serveras till kaffet.
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Koka upp mjölk och smör och blanda ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 min. Låt kallna.
Vispa grädden. Snoppa och ansa bären. Halvera jordgubbarna.
Bryt mindre bitar av sockerkakan och doppa snabbt i amaretton. Varva kaka med grädde och bär i portionsglas.
Recept: Alexandra Vikström och Emmy Lundström