Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trifel med svarta vinbär


En härlig dessert där sötman från den vita chokladen samspelar fint med syran från dem svarta vinbären.

Trifel med svarta vinbär

Trifel med svarta vinbär

Trifel med svarta vinbär

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 225 gsvarta vinbär- frysta
  • 1 dlråsocker
  • 2,5 dlvaniljvisp- kyld
  • 50 gchoklad- vit, av bra kvalitet
  • 1 tskvaniljsocker
  • 3havreflarn- färdigköpta kakor

Garnering:

  • choklad- hyvlad vit och citronmeliss

Gör så här

  1. Smält samman svarta vinbär och socker i en kastrull på medelvärme. Låt svalna.

  2. Vispa vaniljvispet fluffigt. Hacka chokladen och smält den försiktigt i mikron, cirka 30 sekunder. Rör slätt och ringla ner i vaniljvispet under vispning.

  3. Krossa havreflarnen till smulor. Varva smulor, kompott och vaniljvisp i glas. Garnera med vit choklad och citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök