Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trefärgad bavaroise

En bavaroise är ett slags fromage. Den klassiska smaken är vanilj men kan varieras med andra smaker. Satsen räcker till 12 personer om bavaroisen serveras i 1 dl-glas.

Trefärgad bavaroise
Trefärgad bavaroise
Trefärgad bavaroise

Mörk chokladbavaroise

  • 1gelatinblad
  • 100 gchoklad- mörk
  • 2äggulor
  • 0,75 dlråsocker
  • 1 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde

Ljus chokladbavaroise

  • 2gelatinblad
  • 100 gmjölkchoklad
  • 2äggulor
  • 1 dlmjölk
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskströsocker

Vit chokladbavaroise

  • 2gelatinblad
  • 100 gchoklad- vit
  • 2äggulor
  • 1 dlmjölk
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskströsocker

Gör så här

  1. Mörk bavaroise: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg i en skål.

  2. Sjud äggulor, råsocker och mjölk till 85° under omrörning. Dra kastrullen åt sidan, lyft upp gelatinbladet och rör ner i den varma krämen.

  3. Häll krämen över chokladen och rör den slät. Låt kallna till ca 25°.

  4. Vispa 1 dl grädde lätt och vänd ner den i krämen. Fördela i formar och ställ kallt ca 1 timme.

  5. Ljus bavaroise: Lägg gelatinbladen i vatten. Hacka chokladen och lägg i en skål.

  6. Sjud äggulor, mjölk, 1 dl grädde och strösocker till 85° under omrörning. Dra kastrullen åt sidan, lyft upp gelatinbladen och rör ner i den varma krämen.

  7. Häll krämen över chokladen, rör den slät. Låt kallna till ca 25°. Vispa 1 dl grädde lätt, och vänd ner i krämen. Fördela över den mörka krämen. Ställ kallt.

  8. Vit bavaroise: Gör på samma sätt som med den ljusa och häll krämen över när den ljusa bavaroisen har stelnat. Låt stå kallt fram till serveringen.

Vad tyckte du om receptet?