Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En bavaroise är ett slags fromage. Den klassiska smaken är vanilj men kan varieras med andra smaker. Satsen räcker till 12 personer om bavaroisen serveras i 1 dl-glas.
Mörk bavaroise: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg i en skål.
Sjud äggulor, råsocker och mjölk till 85° under omrörning. Dra kastrullen åt sidan, lyft upp gelatinbladet och rör ner i den varma krämen.
Häll krämen över chokladen och rör den slät. Låt kallna till ca 25°.
Vispa 1 dl grädde lätt och vänd ner den i krämen. Fördela i formar och ställ kallt ca 1 timme.
Ljus bavaroise: Lägg gelatinbladen i vatten. Hacka chokladen och lägg i en skål.
Sjud äggulor, mjölk, 1 dl grädde och strösocker till 85° under omrörning. Dra kastrullen åt sidan, lyft upp gelatinbladen och rör ner i den varma krämen.
Häll krämen över chokladen, rör den slät. Låt kallna till ca 25°. Vispa 1 dl grädde lätt, och vänd ner i krämen. Fördela över den mörka krämen. Ställ kallt.
Vit bavaroise: Gör på samma sätt som med den ljusa och häll krämen över när den ljusa bavaroisen har stelnat. Låt stå kallt fram till serveringen.