Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tre sorters sill

Tre sorters sill
Tre sorters sill
Tre sorters sill
PERNILLA WÄSTBERG

Ramslöksgravad sill

  • 6 dlvatten
  • 1 dlättiksprit
  • 2 msksalt
  • 3 dlmajonnäs
  • 1 dlsocker
  • 1,5 dlcrème fraiche
  • 200 gramslöksblad- (kan bytas ut mot vårlök/salladslök av spröd modell)
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- mald

Tomatmarinerad matjessill

  • 4matjessillfiléer
  • 0,5 burktomat- krossad
  • 1 msktomatpuré
  • 2 mskvinäger
  • 2 mskolja
  • 1 dlsocker
  • 1 msksherry
  • 1 dldill- finhackad
  • 1 dlrödlök- hackad

Kaviarmarinerad matjessill

  • 2matjessillfiléer
  • 2 dlcrème fraiche
  • 50 gkaviar
  • 0,5 dlrödlök- finhackad

Ramslöksgravad sill

  1. Mixa crème fraiche och ramslök

  2. Blanda socker och majonnäs tills sockret lösts upp, tillsätt därefter ramslöksblandningen.

  3. Salt och peppar efter tycke och smak. Tänk på att sillen ”äter” kryddor så man kan gärna låta såsen ha kraftig smak.

  4. Blanda i sillen och låt det stå över natten innan du serverar.

Tomatmarinerad matjessill

  1. Blanda marinaden ordentligt.

  2. Skär matjessillen i lagom bitar och lägg i marinaden.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden.

  2. Dela matjessillen i mindre bitar och lägg i marinaden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök