Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trattismorötter

Servera trattismorötterna varma som tillbehör till någon av höstens vilda rätter.

Trattismorötter
Trattismorötter
Trattismorötter

Ingredienser

  • 1 ltrattkantareller
  • 3 mskolivolja
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar
  • 1 kgmorötter
  • 1,5 dlmarsalavin
  • 50 gskinka- rökt
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 3 mskbladpersilja- grovt hackad

Gör så här

  1. Rensa svampen, lägg den i en stekpanna och låt vätskan koka bort. Fräs svampen i olja på svag värme ca 15 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.

  2. Skala och skär morötterna i stavar. Sjud dem i marsalavinet på svag värme tills de börjar mjukna. Skär skinkan i tunna strimlor. Tillsätt skinka, vitlök, persilja och svamp. Låt allt sjuda ca 5 minuter.

Vad tyckte du om receptet?