Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tranbärsketchup

Tranbär är mycket större än lingon men har snarlik smak. Får du inte tag på tranbär, färska eller frysta, kan lingon användas. Ketchupen blir bara godare om den får stå till sig någon dag.

Tranbärsketchup
Tranbärsketchup
Tranbärsketchup

Ingredienser

  • 500 gtranbär- eller lingon
  • 12ättiksprit
  • 500 gströsocker
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald

Dekorering

  • tranbär- några hela

Gör så här

  1. Koka upp tranbär, ättika och socker i en kastrull. Skumma ev och låt koka ca 30 min utan lock. Rör om någon gång under tiden.

  2. Passera massan genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna och förvara i en burk i kylen.

  3. Servering: Häll upp ketchupen i en skål och dekorera med hela tranbär.

Vad tyckte du om receptet?