Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tranbärsgriljerad julskinka på kalkon med kryddnejlika är ett gott alternativ till den vanliga julskinkan. Kalkonskinkan finns t ex av märket Ingelsta kalkon och säljs i vanliga matbutiker. Tänk på att glazen ska koka ihop ordentligt och bli helt kall innan den penslas på. Överbliven glaze är bra att servera som sås.
Glaze: Stöt kryddpepparn i en mortel. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt småkoka ca 30 min tills det blivit simmigt. Mixa glazen med mixerstav. Låt svalna.
Sätt ugnen på 200°. Ta bort nätet, skär bort eventuellt fett och torka av skinkan. Tryck i nejlikor i ett fint rutnät. Pensla den runtom med glaze.
Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och griljera mitt i ugnen ca 30 min.
Låt skinkan svalna något innan den skärs i skivor.