Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tranbärsgriljerad julskinka på kalkon med kryddnejlika

Tranbärsgriljerad julskinka på kalkon med kryddnejlika är ett gott alternativ till den vanliga julskinkan. Kalkonskinkan finns t ex av märket Ingelsta kalkon och säljs i vanliga matbutiker. Tänk på att glazen ska koka ihop ordentligt och bli helt kall innan den penslas på. Överbliven glaze är bra att servera som sås.

Tranbärsgriljerad julskinka på kalkon med kryddnejlika
Tranbärsgriljerad julskinka på kalkon med kryddnejlika
Tranbärsgriljerad julskinka på kalkon med kryddnejlika
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 kgjulskinka- av kalkon

Glaze

  • 1 pkttranbär- frysta (225 g)
  • 1 tskkryddpeppar- hwl
  • 1,5 dllönnsirap
  • 1,5 dlrårössocker
  • 2kanelstänger
  • 2 dlvatten

Tillbehör

  • kryddnejlikor

Gör så här

  1. Glaze: Stöt kryddpepparn i en mortel. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt småkoka ca 30 min tills det blivit simmigt. Mixa glazen med mixerstav. Låt svalna.

  2. Sätt ugnen på 200°. Ta bort nätet, skär bort eventuellt fett och torka av skinkan. Tryck i nejlikor i ett fint rutnät. Pensla den runtom med glaze.

  3. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och griljera mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Låt skinkan svalna något innan den skärs i skivor.

Vad tyckte du om receptet?