Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tranbär & äppelchutney

En mustig och kryddig chutney med tranbär och äpple.

Tranbär & äppelchutney
Tranbär & äppelchutney
Tranbär & äppelchutney
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili
  • 1 läpple- skalade, bitar
  • 1 dltranbär- torkade
  • 2 dlråsocker
  • 1 dläppelcidervinäger
  • 1kanelstång
  • 2 mskingefära- hackad färsk
  • 1 krmcajennepeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilin, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet.

  2. Blanda alla ingredienser i en gryta. Koka på svag värme utan lock i cirka 45 minuter-1 timme, tills chutneyn tjocknat.

  3. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Sätt på lock och förvara i kylen.

  4. Chutneyn är färdig att äta efter någon vecka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök