Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trädgårdspaj med granola- och kokossmul

Recept på bärpaj med granola och kokos. Kokossockret bidrar till en mustigare sötma men går bra att byta ut mot vanligt strösocker.

Trädgårdsbär är en blandning av bland annat björnbär, röda vinbär och hallon.

Trädgårdspaj med granola- och kokossmul
Trädgårdspaj med granola- och kokossmul
Trädgårdspaj med granola- och kokossmul
Recept på trädgårdspaj med granola- och kokossmul. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 pktträdgårdsbär- frysta, (225 g)*
  • 0,5 dlkokossocker- + 0,5 dl
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 dlnaturell granola
  • 0,75 dlvetemjöl
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 2 mskkokoschips- eller kokosflingor

Tillbehör

  • 0,5 lvaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda de frysta bären med 1/2 dl kokossocker och majsstärkelse. Fördela blandningen i botten på en smord ugnssäker form.

  2. Blanda granola, mjöl, 1/2 dl kokossocker och smör. Strö blandningen över bären och toppa med kokoschips.

  3. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna något. Servera med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?