Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trädgårdsmums

En enkel dessert lagad med kärlek och trädgårdens bär.

TrädgårdsmumsTrädgårdsmumsTrädgårdsmums

Trädgårdsmums

  • 300 gkrusbär- väl mogna
  • 250 gsvarta vinbär
  • 2gelatinblad
  • 3äggulor
  • 1 dlflorsocker
  • 3 mskströsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 dlmatyoghurt

Garnering

  • bär- t ex röda vinbär, hallon och blåbär

Gör så här

  1. Passera bären genom en sil. Mät till ca 3 dl bärpuré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Vispa äggulor, flor-, strö- och och vaniljsocker. Vispa grädden luftigt. Blanda bärpurén med äggsmeten och vänd i grädde och yoghurt.

  3. Värm lite av smeten i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i smeten. Häll blandningen i resten av smeten.

  4. Häll moussen i dessertkoppar och ställ dem i kylen ca 2 timmar. Garnera med färska bär.

Vad tyckte du om receptet?