Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tournedos med asiatisk sallad och jordnötsdressing är festlig nyårsmat. Mixa jordnötssåsen riktigt länge, gärna i mixerkanna. Då blir den fluffig och krämig. Såsen kan förberedas dagen före servering.
Lägg köttet i rumstemperatur ca 30 min före tillagningen.
Jordnötssås: Skala och finhacka vitlök ock lök. Fräs löken på medelvärme tillsammans med chiliflakes och olja tills löken är mjuk och genomskinlig, ca 5 min.
Tillsätt kokosmjölk, vatten och nötter och koka ca 2 min. Mixa slätt i mixerkanna eller med mixerstav. Krydda med citronsaft och salt.
Skala morötterna. Strimla dem och gurkan tunt med potatisskalare. Skär strimlorna i långa, smala remsor. Skär pak choien i tunna strimlor på längden.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Skär oxfilén i fyra jämnstora bitar. Bind gärna upp med steksnöre så att de håller formen. Stek köttet i smör och olja tillsammans med grovkrossad vitlöksklyfta till 55° innertemperatur för rosa kött. Ös det 2–3 gånger under tiden. Krydda med salt och peppar. Låt köttet vila ca 5 min före servering.
Blanda nudlarna med de strimlade grönsakerna, citronsaft och olja. Lägg lite sås i botten på tallriken. Lägg på nudlarna, köttet och garnera med koriander och mynta. Servera extra sås till och eventuellt lite extra lime eller citron.