Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toscasnurror

Toscasnurror med mandel och rostade hasselnötter. Vill du frysa bullarna – vänta med garneringen med smält smör och socker tills de tinat i stället!

Toscasnurror
Toscasnurror
Toscasnurror
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 25 gjäst för söta degar
  • 1,25 dlmjölk
  • 1 dlströsocker
  • 1 krmsalt
  • 1ägg
  • 6 dlvetemjöl- ca
  • 1 tskbakpulver
  • 50 gsmör- rumsvarmt

Fyllning

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 2 tskvaniljsocker
  • 100 gmandelmassa- riven

Toscasmet

  • 100 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 mskmjölk
  • 100 gmandelsplitter
  • 50 ghasselnötter- grovhackade rostade

Till garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i degbunken till köksmaskinen. Blanda med mjölken och tillsätt socker, salt, ägg och vetemjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg och tillsätt smöret i klickar. Arbeta degen i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa i cirka 1 timme under plast.

  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 25 × 35 centimeter.

  3. Fyllning: Blanda smör, vaniljsocker och mandelmassa i en skål. Bred den ovanpå degen. Rulla ihop båda degarna från långsidan till en rulle. Skär rullen i 20 bitar och lägg dem i stora bullformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Toscasmet: Blanda smör socker, vaniljsocker, vetemjöl, mjölk och mandelsplit och grovhackade, rostade hasselnötter i en kastrull. Värm försiktigt och rör om tills smeten blir tjock, men den får inte koka. Klicka ut smeten på de jästa bullarna. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Låt dem svalna på bakgaller.

  5. Sikta eventuellt lite florsocker på bullarna vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök