Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Toscasnurror med mandel och rostade hasselnötter. Vill du frysa bullarna – vänta med garneringen med smält smör och socker tills de tinat i stället!
Smula jästen i degbunken till köksmaskinen. Blanda med mjölken och tillsätt socker, salt, ägg och vetemjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg och tillsätt smöret i klickar. Arbeta degen i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa i cirka 1 timme under plast.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 25 × 35 centimeter.
Fyllning: Blanda smör, vaniljsocker och mandelmassa i en skål. Bred den ovanpå degen. Rulla ihop båda degarna från långsidan till en rulle. Skär rullen i 20 bitar och lägg dem i stora bullformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Toscasmet: Blanda smör socker, vaniljsocker, vetemjöl, mjölk och mandelsplit och grovhackade, rostade hasselnötter i en kastrull. Värm försiktigt och rör om tills smeten blir tjock, men den får inte koka. Klicka ut smeten på de jästa bullarna. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Låt dem svalna på bakgaller.
Sikta eventuellt lite florsocker på bullarna vid serveringen.
Recept från Mitt kök