Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Toscasnäckor är saftiga, luftiga bullar. Gör gärna toscasmeten dagen före så att den hinner stelna ordentligt.
Värm mjölk och smör till 37 °. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Blanda mjölet med bakpulver och salt och häll ner i bunken. Tillsätt sirap och ägg. Arbeta degen ca 15 min för hand eller ca 10 min i maskin. Jäs degen under bakduk ca 40 min.
Mandelfyllning: Skär mandelmassan i mindre bitar. Blanda ihop mandelmassa, smör och vaniljsocker.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangel, ca 30 x 50 cm. Bred på mandelfyllning och rulla ihop. Skär rullen i ca 2 ½ cm breda bitar. Lägg bullarna i bullformar ställda på en plåt och låt jäsa övertäckta ca 40 min.
Toscasmet: Koka smör, grädde, socker och glykos till en ljusbrun smet, ca 8 min på medelvärme. Rör om då och då. Blanda i flagad mandel. Låt kallna. Sätt ugnen på 225°.
Bred toscasmet på bullarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.