Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toscasnäckor

Toscasnäckor är saftiga, luftiga bullar. Gör gärna toscasmeten dagen före så att den hinner stelna ordentligt.

ToscasnäckorToscasnäckorToscasnäckor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 dlmjölk
  • 60 gsmör
  • 25 gjäst
  • 7 dlvetemjöl- (420 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 4 msksirap- vit
  • 1ägg

Mandelfyllning

  • 125 gmandelmassa
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 1 mskvaniljsocker

Toscasmet

  • 50 gsmör
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskglykos
  • 1 dlmandel- flagad

Gör så här

  1. Värm mjölk och smör till 37 °. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Blanda mjölet med bakpulver och salt och häll ner i bunken. Tillsätt sirap och ägg. Arbeta degen ca 15 min för hand eller ca 10 min i maskin. Jäs degen under bakduk ca 40 min.

  2. Mandelfyllning: Skär mandelmassan i mindre bitar. Blanda ihop mandelmassa, smör och vaniljsocker.

  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangel, ca 30 x 50 cm. Bred på mandelfyllning och rulla ihop. Skär rullen i ca 2 ½ cm breda bitar. Lägg bullarna i bull­formar ställda på en plåt och låt jäsa övertäckta ca 40 min.

  4. Toscasmet: Koka smör, grädde, socker och glykos till en ljusbrun smet, ca 8 min på medelvärme. Rör om då och då. Blanda i flagad mandel. Låt kallna. Sätt ugnen på 225°.

  5. Bred toscasmet på bullarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?