Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på toscakaka i långpanna. En klassisk toscakaka fungerar alldeles utmärkt att baka i långpanna.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst med elvisp några minuter.
Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljpulver. Sikta ner mjölblandningen och vispa till en jämn smet.
Klä en liten långpanna, cirka 25x35 centimeter, med bakplåtspapper. Häll i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Gör toscasmeten under tiden.
Toscasmet: Hacka nötterna grovt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, vaniljpulver, mjöl och mjölk. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknar. Ta från värmen. Blanda ner nötterna.
Ta ut kakan från ugnen. Täck den med glasyren.
Ställ tillbaka kakan i mitten av ugnen och grädda ytterligare cirka 20 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad.
Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök