Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toscarutor – recept på mjuk kaka i långpanna

Recept på toscakaka i långpanna. En klassisk toscakaka fungerar alldeles utmärkt att baka i långpanna.

Toscarutor – recept på mjuk kaka i långpannaToscarutor – recept på mjuk kaka i långpannaToscarutor – recept på mjuk kaka i långpanna
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 4 dlströsocker
  • 4 storaägg
  • 1,5 dlgräddfil
  • 4 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskkardemumma- mald
  • 2 krmvaniljpulver

Toscasmet

  • 250 gnötter och mandel- blandade
  • 150 gsmör
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlsirap- ljus
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 3 mskvetemjöl
  • 3 mskmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst med elvisp några minuter.

  2. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljpulver. Sikta ner mjölblandningen och vispa till en jämn smet.

  3. Klä en liten långpanna, cirka 25x35 centimeter, med bakplåtspapper. Häll i smeten.

  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Gör toscasmeten under tiden.

  5. Toscasmet: Hacka nötterna grovt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, vaniljpulver, mjöl och mjölk. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknar. Ta från värmen. Blanda ner nötterna.

  6. Ta ut kakan från ugnen. Täck den med glasyren.

  7. Ställ tillbaka kakan i mitten av ugnen och grädda ytterligare cirka 20 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök